כתב-העת מגזין המזרח-התיכון עוסק בכלכלה, בתקשורת, בביטחון, בחברה ובפוליטיקה של האזור גם בהקשר לזירה הבינלאומית ולזירה הישראלית. לצד מאמרי אקטואליה, ניתן לקרוא מאמרים אקדמיים, סקירות חדשותיות, ידיעות בענייני היום וסיכומים חודשיים על אירועי טרור אסלאמי ברחבי-העולם. רבים מהמאמרים תורגמו לאנגלית, לצרפתית, לספרדית ולשפות אירופאיות נוספות. כל המידע המופיע באתר מיועד לשימוש חופשי בכל עת. תגובות, הערות או שאלות תתקבלנה בשמחה. כל תמיכה כספית תתקבל בברכה. sellayohai@gmail.com







הנקראים ביותר השבוע
חדשות המזרח התיכון
אחמד שוקיירי וכישלונה של הלאומיות הפלסטינית
נוני דרוויש – ערבים למען ישראל
אזרחים ישראלים דורשים את התפטרותו של השר עומר בר-לב
טרור אסלאמי וקטסטרופה אנושית באזור אגם צ´אד
בנימין נתניהו טמן למדינת-ישראל מלכודת ביטחונית קשה
כמה עולה התמיכה הצבאית במאלי המוסלמית?
תפקידה של ממשלת הבעת´ הסורית במלחמת ששת-הימים
בריג´יט גבריאל – לבנונית למען ישראל
מחמוד דרוויש - משורר ההרס והחורבן
מורשת נתניהו: ממדינה יהודית למדינה משיחיסטית, מובסת ומושפלת
דמותה של לילית במיתולוגיה היהודית מפרספקטיבה של ימנו
ההתיישבות היהודית בארץ-ישראל לאורך הדורות
ככה נראית הקריסה האנושית בארה"ב בשנת 2021
ישראל האמיצה מחפשת מנהיג דמוקרט עם מצ´טה ביד
טרור אסלאמי – נשים כשפחות מין – אפריל 2015
לאן נעלמות 20,000 נשים מוסלמיות מידי שנה
הפער העמוק בין החברה-האזרחית הישראלית לבין ממשלת נתניהו
המפלט הגרמני בחיק התעמולה הערבית והפלסטינית
בנימין נתניהו חייב לסיים את תפקידו בהקדם האפשרי

טרור אסלאמי - כמה בני-אדם נהרגו בחודש פברואר 2011

מאת: ד"ר יוחאי סלע

03.03.2011


 

 

 

תהליך ההתפכחות מהמשטרים הערביים האלימים נמשך בעוצמה גדולה גם במהלך חודש פברואר 2011. גם הממסדים התקשורתיים והאקדמיים ברחבי-העולם מתחילים לערוך חשבון-נפש על מחדליהם בהתעלמותם מהבעיות היסודיות הקיימות בכל החברות הערביות והמוסלמיות הקיימות כיום. גופי תקשורת בינלאומיים במערב (כדוגמת ה-CNN), עסקו במהלך השנים האחרונות בניפוח האגו של מנהיגים אוטוריטריים ודיקטטוריים השולטים על מאות מיליוני מוסלמים, וזאת במקום לעסוק בבעיות כואבות והבוערות של העולם-הערבי הנוגעות לאלימות, לטרור, להשכלה, לתאונות דרכים, למעמד האישה, לשחיתות ולהיעדרה של תרבות אזרחית במדינות הללו. מאות אנשי-רוח במערב ובעולם-הערבי עסקו בהסתרת גורמי הנחשלות הערבית שנבעה מגישה שרלטנית שהעניקה הצדקות מוסריות לכול עוולה ערבית במסגרת האידיאולוגיה האנטי-מערבית או האנטי-ישראלית. עשרות מיליוני דולרים זרמו לגופי מחקר בינלאומיים כדי לפאר ולרומם את השליטים הערביים וגם כדי להעניק הסברים רציונאליים, לכאורה, לברבריות המוסלמית הנוגעת ליחס לכופרים ולנשים הנסקלות במרכזי הערים. גם אנשי-רוח ואקדמאים ישראלים אינם נקיים לחלוטין מהגישה הרשלנית הרואה בעמים הערביים "יצורים ילדותיים" שאינם אחראים לגורלם ואף אינם נושאים באחריות מלאה בגין מעשיהם ומחדליהם. זאת הסיבה שרבים מהכותבים מעדיפים להתמקד רק בהיבט הצר של הסכסוך הערבי-ישראלי, ולא בגורמי הנחשלות הערבית ובאלימות הערבית הנובעים ממאפיינים תרבותיים הנשענים על יסודות אסלאמיים עמוקים והיסטוריים. הגישה המחקרית הרשלנית כלפי ישראל וכלפי הסכסוך הערבי-ישראלי, מזינה ומעצימה את הרוח האנטישמית המנשבת במדינות רבות. הרבה יותר קל לכתוב מאמר פובליציסטי אופנתי או מאמר פסאודו-מדעי מאשר להתעמק בנתונים סטטיסטיים ובאיסוף מידע שיטתי ועקבי לאורך שנים - הן על המדינות הערביות בפרט והן על המדינות המוסלמיות.

 

למרות מה שמתחולל באזור מאז תחילת שנת 2011, "העריצות המזרחית" החליפה רק את המסכה הפרונטלית ולא את המהות שהיא כה נדרשת לנוכח תחינותיהם של האזרחים לחיים הוגנים ומועילים כיאה לבני-אדם ריבוניים. כאשר החלה המחאה האזרחית במצרים בחודש ינואר 2011, מועמר קדאפי ניסה לדרבן את הפלסטינים לשטוף את ישראל בהמוניהם. אולם, אזרחי לוב החליטו דווקא לשטוף בהמוניהם את משטר העריצות של קדאפי ובני משפחתו. השיטפון הזה יגיע בסופו של דבר גם למרכזי הערים באירופה בהם מתגוררים מוסלמים בני הדור השני והשלישי למהגרים.

 

להזכירם, ב-14 בינואר 2011 נמלט נשיא טוניסיה מארצו לאחר ימים ארוכים של מחאות ועימותים אלימים. ב-11 בפברואר 2011 נמסרה הודעה על התפטרותו של נשיא מצרים, וזאת לאחר ימים רבים של הפגנות המוניות של מיליוני בני-אדם שהחלו את מחאתם האזרחית ב-25 בינואר 2011. ב-17 בפברואר 2011 החלו הפגנות אלימות של תושבי לוב נגד קולונל מועמר קדאפי שתפס את השלטון בהפיכה צבאית ב-1969. לאור ההתפתחויות של חודש בפברואר 2011, ניתן לציין שעידן קדאפי הסתיים וכי למעשה מתנהלת מלחמת-אזרחים בין מזרח לוב למערב המדינה הנמצא בשליטתם החלקית של נאמני קדאפי. מאז שהחלו הקרבות בין מתנגדי קדאפי לבין נאמניו, גורמים בינלאומיים שונים העריכו שמספר ההרוגים נע בין 1,000 ל-10,000 בני-אדם. ההערכות הגבוהות בנוגע למספר ההרוגים, נבעו בעיקר לאור הידיעה שמטוסי חיל-האוויר של לוב הפציצו מהאוויר מפגינים שיצאו למחות נגד המשך שלטונו של מועמר קדאפי.

 

הפגנות ומחאות אלימות התרחשו גם בבחריין, בטוניסיה, בעיראק, בסוריה, בירדן, באלג'יריה, במרוקו ובתימן הנקרעת בין כוחות צנטריפוגליים חזקים המאיימים לפצל את המדינה לשתי יחידות מדיניות שונות. למרות סיומו המוצלח של משאל-העם שנערך בדרום-סודאן בניצחונם המוחלט של המצדדים בעצמאות מלאה, גורמי טרור רבים הנתמכים בידי ממשלת חרטום של עומר אל-באשיר ניסו בכל כוחם לערער את תחושת-הביטחון של התושבים בדרום באמצעות התקפות רצחניות שגרמו למותם של 212 בני-אדם.

 

בחודש פברואר 2011 נהרגו 2,837 בני-אדם בפיגועי טרור ובאלימות אסלאמית. בחודש ינואר 2011 נהרגו 2,356 בני-אדם. לאורך כל שנת 2010 נהרגו 29,832 בני-אדם באלפי אירועי טרור שהתרחשו במרחב האסלאמי כולו ובמקומות נוספים בהם פועלים ארגונים אסלאמיים רדיקליים.

 

טרור אסלאמי ואלימות אסלאמית - פברואר 2011

 

מדינה:

הרוגים: (כולל חיילי נאט"ו)

פצועים: (האומדן הנמוך ביותר)

 

 

 

לוב:

1,000 (מקור דיפלומטי בלוב)

4,000

סומליה:

433 (כולל המחוזות האוטונומיים)

1,000

פקיסטן:

319 (כולל טרוריסטים)

700

אפגניסטן:

250

600

עיראק:

233 (כולל 27 מפגינים)

500

דרום-סודאן:

212

200

ניגריה:

71

מאות

מצרים: (מ-3 בפברואר 2011)

68

עשרות

צפון-סודאן:

42

עשרות

רוסיה - קווקז:

40

עשרות

תימן:

41 (כולל 11 מפגינים)

עשרות

פיליפינים:

19

-

הודו - קשמיר:

11

-

תאילנד:

6

-

בחריין:

6

-

טוניסיה:

5

-

אלג'יריה:

5

-

איראן:

5

-

מרוקו:

5

-

מאוריטניה:

3

-

ג'יבוטי:

2

-

עומאן:

2

-

 

 

 

ישראל - רצועת-עזה:

6 (מהם 5 טרוריסטים)

-

 

 

 

חיילי נאט"ו באפגניסטן:

41 (מהם 3 בעיראק)

עשרות

פקיסטן - חיסולים-ממוקדים אמריקאים:

22

עשרות

 

 

 

סה"כ:

2,837 הרוגים

7,000  פצועים (מינימום)

 

 

המלחמה בטרור האסלאמי

להלן כמה אירועים מרכזיים שהתרחשו במהלך חודש פברואר 2011; הפסקת-האש בין מחתרת הכורדית (ה-PKK) לבין טורקיה נשמרה גם במהלך החודש כולו, ולפיכך לא נרשמו אירועים חריגים שגרמו לנפגעים בנפש. הממשלה המרכזית של סומליה החלה במבצע צבאי נרחב נגד פעילי טרור מארגון "אל-שבאב" המזוהה עם ארגון אל-קאעידה. במהלך המבצע, שנמשך גם בימים הראשונים של חודש מרס 2011, נהרגו עשרות פעילי טרור. ויחד עם זאת, הממשלה המרכזית של סומליה שולטת רק על אזורים בודדים בלבד מהמדינה למרות הסיוע הרב המוגש לצבא הסומלי ממדינות מערביות וממדינות אפריקאיות הגובלות עם סומליה. מבצעים צבאיים מקומיים נגד פעילי טרור מוסלמים נערכו גם בקווקז, באפגניסטן, בפקיסטן, באלג'יריה, בעיראק ובמאוריטניה.

 

למרות הסיוע הרב שהגישה ארה"ב לתימן במלחמתה נגד ארגון אל-קאעידה ונגד גורמי טרור שיעים (אל-חוט'יין) הפועלים בצפון-המדינה, נשיא תימן עלי עבדאללה סאלח בחר להאשים את ארה"ב בליבוי ההפגנות שנערכו בתימן נגד המשך כהונתו שהחלה בשנת 1978. כשהחלו המהומות בלוב, הטלוויזיה הממלכתית של לוב האשימה את המוסד הישראלי בליבוי המהומות האלימות במדינה. גם כלפי מגזין זה - מגזין המזרח התיכון - הוטחו האשמות מפי גורמים רדיקליים בתימן שהוא פועל בחסות המודיעין הישראלי.

 

במהלך חודש פברואר 2011 נהרגו באפגניסטן 38 חיילים מכוחות נאט"ו ובעיראק נהרגו 3 חיילים אמריקאים. מאז תחילת שנת 2011 נהרגו באפגניסטן 70 חיילים זרים. בכל שנת 2010 נהרגו באפגניסטן 711 חיילים זרים. במהלך החודש נערכו 2 חיסולים-ממוקדים אמריקאים בפקיסטן שגרמו למותם של 22 בני-אדם. בחודש ינואר 2011 נהרגו 37 בני-אדם בחיסולים-ממוקדים אמריקאים שנערכו בפקיסטן. לשם השוואה, בכל שנת 2010 נהרגו 960 בני-אדם בחיסולים-ממוקדים אמריקאים בפקיסטן בלבד. ב-20 בפברואר 2011 נערכה התקפה אווירית אמריקאית באפגניסטן על "בסיסי טרור של ארגון הטליבאן", אולם בסופו של דבר התברר שבעקבות ההתקפה נהרגו 64 אזרחים חפים-מפשע. במהלך השנה האחרונה התקיימו עשרות הפגנות באפגניסטן ובפקיסטן במחאה על הרג של מאות אזרחים בידי כוחות נאט"ו. אולם, התקשורת המערבית בדרך-כלל בחרה להתעלם מכך.

 

הנתונים המופיעים בטבלת הטרור האסלאמי נאספו על-ידי מגזין זה - מגזין המזרח-התיכון - בעזרת מעקב יומיומי של הודעות ממשלתיות וידיעות חדשותיות שהופיעו במקורות בינלאומיים רבים במהלך התקופה הנדונה - החל מ-1 בפברואר 2011 ועד ל-28 בפברואר 2011. מספר ההרוגים והפצועים המופיע בטבלה כולל אזרחים, חיילים ופעילי טרור על-פי האומדן הנמוך ביותר. מרבית ההרוגים הם מוסלמים שנרצחו על-ידי מוסלמים החברים בתנועות רדיקליות ובארגוני טרור אסלאמיים.

--

מאמרים נוספים בנושא:

טרור אסלאמי - ינואר ‏2011

טרור אסלאמי - דצמבר 2010

 

==

מאת: ד"ר יוחאי סלע, "טרור אסלאמי - כמה בני-אדם נהרגו בחודש פברואר 2011", מגזין המזרח התיכון, 3 במרס 2011. 

 

 

 

שיתוף בפייסבוק

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה שלח לחבר

  • האירועים האחרונים בלוב
  • עשרות הרוגים בלוב
  • יום הזעם בסוריה
  • המורדים מתקדמים לעבר סירט
  • 2,000 הרוגים בלוב
  • יום עצוב לנשים במצרים
  • English
  • רצוי לתרגם לאנגלית




גלריית המגזין

 

 

 19 במאי 2024

 

טרור אסלאמי: 475 בני-אדם נהרגו ביממה האחרונה - כולל 50 טרוריסטים מוסלמים בעזה

 

 

欢迎 来 到 中东 杂志

 

 

世界 各地 的 伊斯兰 恐怖 主义 

 国际 政治 和 以色列 历史

 

מגדל דוד

 

טרור אסלאמי נגד נשים

 

נשים כשפחות-מין באסלאם 

 

לאן נעלמות 20,000 נשים מוסלמים מדי שנה 

 

הטרגדיה הכפולה של הנשים היזידיות בעיראק

 

את מי מעניינת ילדה יזידית בת 5 

 

סופה הטרגי של העיתונאית הודאן נלאיה 

 

 

מאמרים על טורקיה

 

פרויקט מחקרי - הצבא הטורקי מגן החילוניות הטורקית 

 

טורקיה - מדוע אי-אפשר לסמוך על מדינה מוסלמית

 

ארדואן משתעשע בטורקיה על חשבון הפלסטינים 

 

 קפריסין והתרגיל הטורקי

 

ארדואן עדיין מסוכן למדינת-ישראל 

  

 

 מאמרים על אפריקה

 

סומליה - סופה הטרגי של העיתונאית הודאן נלאיה

 

האיום כלפי הנוצרים בבורקינה-פאסו 

 

 אפריקה מנסה להילחם בטרור האסלאמי הקטלני

 

טרור אסלאמי, פליטים ומלחמת-אזרחים בקמרון

 

אנטומיה של טרור אסלאמי קטלני במוזמביק 

 

אלימות נגד נוצרים בעולם-המוסלמי ובמדינות נוספות 

 

טרור אסלאמי וקטסטרופה אנושית באגם צ'אד 

 

כמה עולה התמיכה הצבאית במאלי המוסלמית 

 

 

נשים בעולם-הערבי

 

שרה שמא - ציירת סורית

נוני דרוויש - ערבים למען ישראל

ד"ר וופא סולטן - ליברלית ממצרים

מאי שידיאק - עיתונאית מלבנון

פאדימה סהינדל - רצח יודע מראש

בריג'יט גבריאל - לבנונית למען ישראל

וג'יהה אל-חוידר - ליברלית סעודית

הייפא והבי - זמרת לבנונית

 

 

מחמוד דרוויש - משורר ההרס והחורבן

 

 

דמויות היסטוריות בעולם-הערבי

 

אחמד שוקיירי וכישלונה של לאומיות הפלסטינית

 

מוחמד חסניין הייכל - העורך המיתולוגי של אל-אהראם

 

תפקידה של ממשלת הבעת' הסורית במלחמת ששת-הימים

 

אחמד סעיד - הקריין המיתולוגי של "סאות אל-ערב"

 

Israel 2024 - 9.7 Million People 

 GDP Per Capita 2024 - 55,000 Dollar

 

אתרי תוכן ותרבות

 

האתר של  ד"ר גיא בכור

אתר מידה

מגזין אלכסון 

ממר"י

בלוג מגזין המזרח התיכון

חדשות המזרח התיכון

 

 

מגזין המזרח התיכון

2024-2006

 

תמיכה במגזין המזרח-התיכון 

 

欢迎 来 到 中东 杂志 

 

 

עורך: ד"ר יוחאי סלע

 

sellayohai@gmail.com