THE MIDEAST FORUM - Diplomacy, Politics, Culture, Intellectuals and Oppositions Groups in the Middle East
|
כתב-העת מגזין המזרח-התיכון עוסק בכלכלה, בתקשורת, בביטחון, בחברה ובפוליטיקה של האזור גם בהקשר לזירה הבינלאומית ולזירה הישראלית. לצד מאמרי אקטואליה, ניתן לקרוא מאמרים אקדמיים, סקירות חדשותיות, ידיעות בענייני היום וסיכומים חודשיים על אירועי טרור אסלאמי ברחבי-העולם. רבים מהמאמרים תורגמו לאנגלית, לצרפתית, לספרדית ולשפות אירופאיות נוספות. כל המידע המופיע באתר מיועד לשימוש חופשי בכל עת. תגובות, הערות או שאלות תתקבלנה בשמחה. sellayohai@gmail.com
|
200 חיילי או"ם נהרגו במאלי בהתקפות טרור אסלאמיות בשנת 2021מאת: ד"ר יוחאי סלע30.12.2021
200 חיילי או"ם נהרגו במאלי בהתקפות טרור אסלאמיות בשנת 2021
טרור אסלאמי סיכום יומי - 30 בדצמבר 2021: סה"כ 206 הרוגים במהלך היממה האחרונה
100 הרוגים בתימן: מקורות מקומיים בתימן ומקורות תקשורתיים במפרץ-הערבי מסרו על הריגתם של כ-100 בני-אדם בסדרה ארוכה מאוד של קרבות ושל עימותים קטלניים שהיו במחוזות רבים ברחבי תימן במהלך היממה אחרונה. מקורות רבים בתימן מסרו על הריגתם של אזרחים בידי כל הכוחות הלוחמים בתימן, וכן נמסר על הרג של ילדים מירי של צלפים מהארגונים החות'יים הפועלים ברחבי תימן. מקורות נוספים מסרו שארגונים החות'יים הסכימו לחדש את הפעילות האווירית בשדה-התעופה של העיר צנעא עבור מטוסי-סיוע של האו"ם.
38 טרוריסיטם מוסלמים נהרגו בקונגו: מקורות צבאיים רשמיים בקונגו מסרו על הריגתם של 38 טרוריסטים מוסלמים המזוהים עם ארגון "המדינה האסלאמית" בפעילות צבאית יזומה שנערכה במזרח-קונגו ליד הגבול המשותף עם אוגנדה. בימים האחרונים נהרגו באזור גם 12 אזרחים שנפגעו בהתקפות של טרוריסטים מוסלמים הפועלים לאורך הגבול המשותף. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו במזרח-קונגו מאות רבות של אזרחים וחיילים - רבים מהם היו נוצרים.
25 הרוגים באפגניסטן: מקורות מקומיים באסיה מסרו על הריגתם של יותר מ-25 בני-אדם ביום נוסף של חיסולים ובקרבות שפרצו בין כל ארגוני הטרור האסלאמיים הפועלים ברחבי אפגניסטן. גורמים מקומיים באפגניסטן מסרו שאנשי ארגון "הטליבאן" ממשיכים להוציא-להורג אנשים שעבדו עם המשטר הקודם של אפגניסטן עד לחודש אוגוסט 2021. בין הנרצחים היו גם נשים. גורמים רשמיים בארה"ב מסרו על כ-1,450 ילדים אפגנים שהגיעו לארה"ב ללא הוריהם במהלך הפינוי המהיר של הכוחות האמריקאים מאפגניסטן בחודש אוגוסט 2021. סביר להניח שהילדים לעולם לא יזכו לראות את הוריהם בעתיד.
20 בני-אדם נרצחו בניגריה: מקורות מקומיים בניגריה מסרו על הריגתם של כ-20 בני-אדם בסדרה של התקפות קטלניות מאוד שנערכו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים הפועלים בצפון-ניגריה. ארגון "בוקו חראם" בצפון-ניגריה נטל אחריות להריגתם של כ-10 אזרחים וחיילים בהתקפה שנערכה באזור במהלך היממה אחרונה. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו בצפון-ניגריה אלפי בני-אדם בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים הפועלים באזור כולו.
15 הרוגים בפקיסטן: מקורות אזרחיים בפקיסטן מסרו על הריגתם של כ-15 בני-אדם בסדרה של קרבות ושל עימותים קטלניים מאוד שהיו לאורך הגבול המשותף בין פקיסטן לאפגניסטן. ארגונים חברתיים בפקיסטן מסרו על מאות פיגועי-טרור שהתבצעו ברחבי פקיסטן במהלך שנת 2021 שבהם נפגעו מאות רבות של אזרחים, חיילים ושוטרים. גורמים פקיסטנים מסרו גם על חיסולים של מאות פעילים פוליטיים מקומיים במחוז בלוצ'יסטן ובמחוז ווזיריסטן בידי המודיעין הפקיסטני במהלך שנת 2021.
4 הרוגים בסוריה: מקורות מקומיים בסוריה מסרו על הריגתם של 4 בני-אדם בסדרה של תקריות מקומיות שהיו בין טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים לבין הכוחות הזרים הפועלים ברחבי סוריה. מקורות בארגונים לזכויות-אדם בסוריה מסרו כי במהלך שנת 2021 נהרגו 590 בני-אדם באזורי השליטה של חיילי המשטר הסורי - ביניהם היו 309 חיילים סורים ואנשי מיליציות פרו-ממשלתיות וכ-281 אזרחים מקומיים. כמו כן נמסר על בריחתם של כ-350,000 אזרחים מהאזורים בהם שולט הצבא הסורי בשל המצב הביטחוני והכלכלי הקשה השורר באזורים האלה.
2 כורדים נהרגו בעיראק: מקורות צבאיים בטורקיה ומקורות מקומיים בעיראק מסרו על הריגתם של 2 מאנשי המחתרת הכורדית, ה-PKK, בפעילות צביאת יוזמה שנערכה באזור האוטונומיה הכורדית של עיראק. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו בצפון-עיראק מאות כורדים בהתקפות קטלניות מאוד שנערכו בידי הצבא הטורקי. כמו כן נמסר על הריסתם של עשרות כפרים של יזידים, נוצרים וכורדים שהיו באזור הגבול המשותף בין עיראק לטורקיה.
2 כורדים נהרגו באיראן: מקורות תקשורתיים כורדיים באוטונומיה הכורדית של עיראק מסרו על הריגתם של 2 כורדים מפיצוץ של מוקש שהופעל בשטח האיראני ליד הגבול המשותף עם עיראק.
מיאנמר - פליטים - תאילנד: מקורות רשמיים בתאילנד מסרו על יותר מ-5,000 פליטים חדשים שנמלטו בימים האחרונים מאזורי הקרבות המתחוללים בין הצבא המיאנמרי לבין ארגוני המורדים הפועלים באזור הגבול המשותף בין שתי המדינות. מאז ההפיכה הצבאית במיאנמר (בורמה) שהחלה ב-1 בפברואר 2021, נהרגו ונרצחו אלפי בני-אדם בפעולות צבאיות יוזמות של הצבא המקומי ובקרבות עם עשרות ארגוני-מורדים הפועלים לאורך כל גבולותיה של מיאנמר. עוד נמסר שזרם הפליטים המוסלמים - בני הרוהינגיה - נמשך גם באזור הגבול המשותף בין מיאנמר לבנגלדש.
טרור אסלאמי - טורקיה: מקורות ביטחוניים רשמיים בטורקיה מסרו על מעצרם של כ-16 טרוריסטים מוסלמים המזוהים עם ארגון "המדינה האסלאמית" שתכננו לבצע פיגועי-טרור על אדמת טורקיה - כך לפי הטענה השכיחה של טורקיה. מאידך, הצבא הטורקי ממשיך לסייע בעקיפין לארגון "המדינה האסלאמית" הפועל בצפון-סוריה נגד הנוכחות הכורדית באזור. במהלך שנת 2021 ארגון "המדינה האסלאמית" ביצע מאות פיגועי-טרור נגד הכורדים בצפון-סוריה.
או"ם - טרור אסלאמי - מאלי: מקורות רשמיים באו"ם מסרו כי במהלך שנת 2021 נהרגו במאלי כ-200 חיילי או"ם ועובדי-סיוע של האו"ם בעשרות התקפות טרור קטלניות שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים הפועלים בכל רחבי מאלי. כמו כן מסר על יותר מ-350,000 אזרחים שנאלצו להימלט מבתיהם בשל התקפות טרור קטלניות שגרמו להריגתם של מאות רבות של אזרחים. במאלי נמצאים כ-4,5 מיליון פליטים שנאלצו להימלט מבתיהם בשל פעולות טרור קטלניות שהתבצעו במאלי ובמדינות השכנות.
טרור אסלאמי - ישראל: ממשלת-ישראל הנוכחית, בדומה לקודמת, ממשיכה להתעלם מהנזקים העצומים הנגרמים בידי כנופיות הטרור הערביות הפועלות בכל רחבי-הארץ. ממשלת-ישראל הנוכחית מכתיבה את הטון הרופס כלפי הלאומיות הגזענית הערבית שאינה בוחלת באלימות קשה נגד יהודים המתגוררים ברחבי הארץ. במהלך היממה אחרונה התבצעו ברחבי ישראל מאות פיגועי-טרור נגד יהודים. התקפות הטרור האלה כללו פיגועי-דקירה, ירי בנשק קל, השלכת בקבוקי תבערה, השלכת מטעני-חבלה מאולתרים, חטיפת נשק, זריקת אבנים, הצתות רבות, גניבת ציוד חקלאי ותוצרת חקלאית, גניבת מים, חסימת כבישים, פגיעה מכוונת ברכוש ציבורי, שריפת מכוניות של יהודים, וכן הטרדות מילוליות, פיזיות ומיניות רבות נגד יהודים. המוסדות הרשמיים של מדינת-ישראל מפחדים להתמודד באופן הולם עם התופעות הקשות האלה.
קורונה - ישראל - איטליה: במהלך היממה האחרונה מתו באיטליה 46 בני-אדם והתגלו בה 98,016 חולים חדשים. בישראל מתו במהלך היממה אחרונה 0 (אפס) בני-אדם והתגלו 3,446 חולים חדשים. מספר החולים באופן קשה בישראל עלה והגיע ל-89 בני-אדם - מתוכם 39 מונשמים. עד כה מתו באיטליה 137,001 בני-אדם מתוך 5,854,428 נדבקים, ובישראל מתו עד כה 8,243 בני-אדם מתוך 1,374,453 נדבקים - וזאת לאחר 672 ימים שעברו מאז שהתגלה הנגיף בישראל. מקדם-ההדבקה בישראל עלה ל-1.55.
סה"כ נהרגו 206 בני-אדם;
עורך: ד"ר יוחאי סלע מגזין המזרח התיכון
===============
בעיראק נהרגו 350 בני-אדם בהתקפות טרור של ארגון "המדינה האסלאמית".
טרור אסלאמי סיכום יומי - 29 בדצמבר 2021: סה"כ 248 הרוגים במהלך היממה האחרונה
150 הרוגים בתימן: מקורות אזרחיים בתימן ומקורות צבאיים בקואליציה-הסעודית מסרו על הריגתם של כ-150 בני-אדם ביום נוסף של קרבות מרים ובהפצצות אוויריות קשות מאוד שנערכו ברחבי תימן במהלך היממה האחרונה. דובר צבאי בסעודיה מסרו שבין ההרוגים היו 100 טרוריסיטם מוסלמים שיעים מהארגונים החות'יים שנפגעו בהפצצות של חיילי הקואליציה שפעלו במחוז מאריב. כמו כן נמסר על הריגתם של 12 טרוריסטים מוסלמים שיעים מהארגונים החות'יים שנפגעו בפעילות יזומה שנערכה במחוז תעז. מקורות מקומיים מסרו גם על הריגתם של 18 חיילי הקואליציה-הסעודית בקרבות נוספים שהיו באזור מחוז מאריב. 20 הרוגים נוספים היו בקרבות מקומיים שפרצו באזור חודיידה, במחוז סעדה במחוז אל-ביידה.
30 הרוגים באפגניסטן: מקורות מקומיים באסיה מסרו על הריגתם של יותר מ-30 בני-אדם ביום נוסף של התנכלויות קטלניות שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים הפועלים במרחב הכפרי של אפגניסטן. על-פי הערכות אחדות ההרוגים היו אזרחים שנפגעו בידי טרוריסטים מוסלמים המנסים לאתר מחסני מזון ומקורות מימון לפעילותם הטרוריסטית ברחבי המדינה. במקומות אחדים ברחבי אפגניסטן נמסר על הפגנות של אזרחים נגד ארגון "הטליבאן" על הרג חסר-הבחנה של אזרחים בידי אנשי הארגון, וכן על ערעור הביטחון האישי מאז שהארגון תפס את השלטון בחודש אוגוסט 2021. ארגונים בינלאומיים ממשיכים לפעול להוצאתם של אזרחים אפגנים המנסים להימלט מהמדינה השרויה בכאוס ביטחוני וכלכלי.
25 הרוגים בפקיסטן: מקורות מקומיים בפקיסטן מסרו על הריגתם של לפחות 25 בני-אדם בסדרה של קרבות שפרצו בין מיליצות אסלאמיות חמושות הפועלות בעיקר לאורך הגבול המשותף בין פקיסטן לאפגניסטן. לפחות 8 מההרוגים היו באזור העיר קראצ'י - ביום קרב שפרץ בין שתי מליציות אסלאמיות חמושות הפועלות בעיר.
12 אזרחים נהרגו בקונגו: מקורות צבאיים בקונגו מסרו על הריגתם של 12 אזרחים בהתקפה נוספת של טרוריסטים מוסלמים המזוהים עם ארגון "המדינה האסלאמית" שפעלו במזרח-המדינה ליד הגבול המשותף עם אוגנדה. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו באזור זה בלבד מאות רבות של אזרחים וחיילים בהתקפות קטלניות שנערכו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים.
7 טרוריסטים מוסלמים נהרגו בניגריה: מקורות צבאיים בניגריה מסרו על הריגתם של 7 טרוריסטים מוסלמים המזוהים עם ארגון "המדינה האסלאמית" בפעילות צבאית יזומה שנערכה בצפון-ניגריה. גורמים תקשורתיים רבים בניגריה מסרו כי במהלך שנת 2021 נרצחו בצפון-ניגריה אלפי בני-אדם בהתקפות רצחניות של כל ארגוני הטרור האסלאמיים הפועלים באזור - רבים מההרוגים היו אזרחים נוצרים. מאות מוסדות-דת של נוצרים הושמדו בידי הטרוריסטים המוסלמים הרוצחים. מאות כפרים הוחרבו במהלך התקופה הנדונה.
6 טרוריסטים נהרגו בהודו: מקורות צבאיים בהודו מסרו על הריגתם של 6 טרוריסטים מאואיסטים בפעילות צבאית יזומה שנערכה בדרום-הדו במהלך היממה אחרונה. מאז תחילת חודש דצמבר 2021 נהרגו באזור זה כ-32 טרוריסטים מאואיסטים בפעילות יזומה של הצבא ההודי.
6 הרוגים בעיראק: מקורות תקשורתיים בעיראק מסרו על הריגתם של 6 בני-אדם בסדרה של פיגועי-טרור ובפעולות צבאיות יזומות שנערכו ברחבי עיראק במהלך היממה אחרונה. בין ההרוגים היו 2 טרוריסטים מוסלמים, שוטרים ואזרחים. מקורות רשמיים בעיראק מסרו כי במהלך שנת 2021 נרצחו יותר מ-350 בני-אדם ביותר מ-229 פיגועי-טרור קטלניים שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית".
6 הרוגים בסוריה: מקורות אזרחיים בסוריה מסרו על הריגתם של 6 בני-אדם בסדרה של קרבות ושל הפצצות אוויריות שנערכו בידי כל הכוחות הלוחמים ברחבי סוריה. מקורות נוספים מסרו שבין ההרוגים היו לפחות 3 אזרחים שנפגעו בקרבות שהיו במחוז אילדיב ובמחוז דרעא. ארגונים לזכויות-אדם בסוריה מסרו כי במהלך שנת 2021 נהרגו 241 אזרחים סורים מפיצוץ של מוקשים ופצצות שהושארו בשטח בידי כל הכוחות הלוחמים ברחבי המדינה. גורמים רשמיים בסוריה מסרו על התקפה רחבת-היקף שנערכה על נמל לטקיה בידי מטוסים ישראלים, וכי נזק עצום נגרם למכולות ולמתקנים נוספים שהיו באזור הנמל.
5 כורדים נהרגו בצפון-סוריה: מקורות כורדיים בצפון-סוריה מסרו על הריגתם של 5 מאנשי כוחות-ההגנה הכורדיים בהתקפה אווירית קטלנית מאוד שנערכה בידי הצבא הטורקי שפעל באזור העיר קובנה. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו בצפון-סוריה מאות רבות של כורדים בידי הצבא הטורקי ובידי המיליציות הפרו-טורקיות הרצחניות של ארדאון. ביזה ואונס חסרי-מעצורים התבצעו בידי המיליציות של ארדואן שפעלו נגד הכורדים ההמתגוררים בצפון-סוריה.
מוסלמי 1 נהרג בתאילנד: מקורות צבאיים רשמיים בתאילנד מסרו על הריגתו של אימאם מוסלמי 1 בידי טרוריסטים מוסלמים מקומיים הפועלים בדרום-תאילנד. ארגוני הטרור האסלאמיים בדרום-תאילנד נוטים לחסל כל מי שחשוד בשיתוף-פעולה כלשהו עם השלטון המרכזי של תאילנד. מאז תחילת שנת 2021 נהרגו בדרום-תאילנד עשרות רבות של בני-אדם בהתקפות טרור ובפעולות צבאיות יזומות שנערכו נגד טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים. גורמים רשמיים בתאילנד מסרו כי מאז שנת 2004 נהרגו בדרום-המדינה יותר מ-7,000 בני-אדם בהתקפות טרור של הארגונים האסלאמיים ובפעולות צבאיות יזומות שנערכו נגד הארגונים הללו הפועלים בדרום-המדינה.
טרור אסלאמי - ישראל: ממשלת-ישראל הנוכחית ממשיכה לפלרטט עם "התנועה האסלאמית" בישראל מבלי להבין את התוצאות ההרסניות העתידיות למדיניות הזו. המדיניות הזו משפיעה על המוסדות הביטחוניים בישראל המגלים רשלנות רבה בהתמודדות שלהם מול הטרור הערבי המתחולל בישראל. במהלך היממה אחרונה התבצעו ברחבי ישראל מאות פיגועי-טרור נגד יהודים. התקפות הטרור האלה כללו פיגועי-דקירה, ירי בנשק קל, השלכת בקבוקי תבערה, השלכת מטעני-חבלה מאולתרים, חטיפת נשק, זריקת אבנים, הצתות רבות, גניבת ציוד חקלאי ותוצרת חקלאית, גניבת מים, חסימת כבישים, פגיעה מכוונת ברכוש ציבורי, שריפת מכוניות של יהודים, וכן הטרדות מילוליות, פיזיות ומיניות רבות נגד יהודים. קיומה של ממשלת-ישראל הנוכחית אינו עולה על ערך חייהם של אזרחי המדינה היהודים הנאלצים להתמודד לבדם מול כנופיות הטרור הערביות הפועלות בכל רחבי הארץ.
קורונה - ישראל - איטליה: במהלך היממה האחרונה מתו באיטליה 202 בני-אדם והתגלו בה 78,300 חולים חדשים. בישראל מתו במהלך היממה אחרונה 1 (אחד) בני-אדם והתגלו 2,995 חולים חדשים. מספר החולים באופן קשה בישראל הגיע ל-84 בני-אדם - מתוכם 39 מונשמים. עד כה מתו באיטליה 136,955 בני-אדם מתוך 5,756,412 נדבקים, ובישראל מתו עד כה 8,243 בני-אדם מתוך 1,371,007 נדבקים - וזאת לאחר 671 ימים שעברו מאז שהתגלה הנגיף בישראל. מקדם-ההדבקה בישראל עלה ל-1.47.
סה"כ נהרגו 248 בני-אדם;
עורך: ד"ר יוחאי סלע מגזין המזרח התיכון
==================
ארגון "המדינה האסלאמית" ביצע 342 פיגועי-טרור בצפון סוריה במהלך שנת 2021
טרור אסלאמי סיכום יומי - 28 בדצמבר 2021: סה"כ 195 הרוגים במהלך היממה האחרונה
100 הרוגים בתימן: מקורות מקומיים בתימן ומקורות צבאיים במפרץ-הערבי מסרו על הריגתם של כ-100 בני-אדם ביום נוסף של קרבות קשים ושל הפצצות אוויריות רבות שנערכו במחוזות רבים במהלך היממה האחרונה. מקורות אזרחיים מסרו שבין ההרוגים היו לפחות 30 אזרחים שנפגעו בידי כל הכוחות הלוחמים ברחבי המדינה. גורמים צבאיים בקואליציה-הסעודית מסרו שבין ההרוגים במהלך היממה אחרונה היו לפחות 70 טרוריסטים מוסלמים שיעים מהארגונים החות'ים שנפגעו בקרבות רבים שנערכו במחוזות אחדים ברחבי תימן. כמו כן נמסר כי מאז שהחלה מלחמת-האזרחים בתימן בשנת 2015 נהרגו 59 אזרחים סעודים מירי של טילים ומלט"ים ששוגרו לעבר סעודיה בידי הארגונים החות'יים. עוד נמסר כי מאז תחילת שנת 2021 נהרגו יותר מ-30,000 טרוריסטים מוסלמים שיעים מהארגונים החות'יים בהתקפות יזומות של חיילי הקואליציה-הסעודית.
40 הרוגים באפגניסטן: מקורות מקומיים באסיה וגורמים עצמאיים באפגניסטן מסרו על הריגתם של כ-40 בני-אדם בסדרה של עימותים קטלניים מאוד שהיו בין טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים לבין אזרחים המתגוררים במרחב הכפרי. גורמים אזרחיים באפגניסטן מסרו על הפגנה של אזרחים שנערכה נגד אנשי ארגון "הטליבאן" על-רקע הריגתם של אזרחים המתגוררים במחוז פנג'שיר שנפגעו בידי אנשי ארגון "הטליבאן". מקורות נוספים מסרו שארגון "הטליבאן" ממשיך להתנכל באופן אכזרי לתושבי המחוז הנחשבים למתנגדים הקשים של הארגון. עוד נמסר על הריגתם של עשרות אזרחים בהרעבה מכוונת ובשל מחסור חמור בציוד רפואי לאור המשבר הכלכלי המתחולל במדינה האפגנית מאז שארגון "הטליבאן" השתלט על המדינה בחודש אוגוסט 2021.
19 הרוגים נוספים בבורקינה-פאסו: מקורות רשמיים בבורקינה-פאסו מסרו על הריגתם של 19 אזרחים נוספים בהתקפה הקטלנית שנערכה בצפון-המדינה בידי טרוריסטים מוסלמים המזוהים עם ארגוני הג'יהאד העולמי. בכך עלה מספר ההרוגים ל-41 בהתקפה זו. ממשלת בורקינה-פאסו הכריזה על 2 ימי אבל ברחבי-המדינה בשל הרצח הברוטלי הזה של אזרחים. מאז לתחילת שנת 2021 נהרגו בבורקינה-פאסו מאות רבות של אזרחים וחיילים בהתקפות קטלניות דומות.
15 הרוגים בפקיסטן: מקורות מקומיים בפקיסטן מסרו על הריגתם של 15 בני-אדם ביום נוסף של קרבות ושל פיגועי-טרור שהיו לאורך הגבול המשותף בין פקיסטן לאפגניסטן. עוד נמסר שבין ההרוגים היו טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים, אזרחים וחיילים פקיסטנים שכנראה נפגעו בידי אנשי ארגון "הטליבאן הפקיסטני".
10 הרוגים בסוריה: מקורות אזרחיים בסוריה מסרו על הריגתם של כ-10 בני-אדם בסדרה של קרבות ושל פיגועי-טרור שהיו ברחבי סוריה במהלך היממה אחרונה. בין ההרוגים היו גם אזרחים. דוברים כורדים בסוריה מסרו כי במהלך שנת 2021 התבצעו 342 פיגועי-טרור שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית" שפעלו בעיקר נגד הכורדים המתגוררים בצפון-סוריה. במהלך התקופה הנדונה נהרגו בהתקפות האלה 228 בני-אדם - כולל 5 ילדים, 9 נשים, ו-135 אנשי-ביטחון כורדים.
4 טרוריסטים מוסלמים נהרגו בעיראק: מקורות מקומיים בעיראק מסרו על הריגתם של 4 טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית" בהפצצה אווירית שנערכה בידי הצבא העיראקי שפעל בצפון-עיראק במהלך היממה אחרונה.
4 חיילים נהרגו בסומליה: מקורות צבאיים בסומליה מסרו על הריגתם של 4 חיילים מפיצוץ של מטען-חבלה רב-עוצמה שהופעל בידי טרוריסטים מוסלמים מארגון "אל-שבאב" שפעלו באזור העיר מוגדישו. גורמים צבאיים מסרו כי מאז תחילת שנת 2021 נהרגו ברחבי סומליה מאות רבות של טרוריסטים מוסלמים מארגונים שנוים בפעולות צבאיות יוזמות.
2 טרוריסטים נהרגו בפיליפינים: מקורות צבאיים רשמיים בפיליפינים מסרו על הריגתם של 2 טרוריסטים מזרוע הצבאית של המפלגה הקומוניסטית בפעילות צבאית ומשטרתית יזומה שנערכה במחוז סורסוגון במרכז המדינה. גורמים רשמיים בפיליפינים מסרו כי מאז תחילת שנת 2021 נהרגו ברחבי המדינה עשרות רבות של טרוריסטים מארגונים שונים - כולל טרוריסטים מוסלמים מארגוני טרור אסלאמיים הפועלים בעיקר בדרום-הפיליפינים.
טרוריסט מוסלמי 1 נהרג בקשמיר ההודית: מקורות צבאיים רשמיים בהודו מסרו על הריגתו של טרוריסט מוסלמי 1 מארגון "המדינה האסלאמית" בפעילות צבאית יזומה שנערכה בחבל קשמיר ההודי. המודיעין הפקיסטני מסייע לאנשי ארגון "המדינה האסלאמית" להקים בסיסי טרור בחבל קשמיר ההודי במסגרת המלחמה נגד הנוכחות הצבאית של הודו בכל חבל קשמיר. מאז תחילת שנת 2021 נהרגו בחבל קשמיר יותר מ-200 בני-אדם - רבים מהם היו טרוריסטים מוסלמים.
טרור אסלאמי - ישראל: האדישות הממשלתית והביטחונית בנוגע לכנופיות הטרור הערביות המשמידות והבוזזות את היבולים של החקלאים היהודים ברחבי-הארץ, מעבירה מסר של הסכמה ממשלתית רחבה להתקפות הברבריות והגזעניות האלה. במהלך היממה אחרונה התבצעו ברחבי ישראל מאות פיגועי-טרור נגד יהודים. התקפות הטרור האלה כללו פיגועי-דקירה, ירי בנשק קל, השלכת בקבוקי תבערה, השלכת מטעני-חבלה מאולתרים, חטיפת נשק, זריקת אבנים, הצתות רבות, גניבת ציוד חקלאי ותוצרת חקלאית, גניבת מים, חסימת כבישים, פגיעה מכוונת ברכוש ציבורי, שריפת מכוניות של יהודים, וכן הטרדות מילוליות, פיזיות ומיניות רבות נגד יהודים. כנראה שלממשלת ישראל הנוכחית יש חזיון קולוניאליסטי ערבי בכל ארץ-ישראל. אפילו ההצהרה הממשלתית הפומבית בנוגע לחיזוק רמת-הגולן יתגלה כבלוף אחד גדול.
קורונה - ישראל - איטליה: במהלך היממה האחרונה מתו באיטליה 141 בני-אדם והתגלו בה 30,799 חולים חדשים. בישראל מתו במהלך היממה אחרונה 0 (אפס) בני-אדם והתגלו 3,046 חולים חדשים. מספר החולים באופן קשה בישראל ירד והגיע ל-84 בני-אדם - מתוכם 37 מונשמים. עד כה מתו באיטליה 136,753 בני-אדם מתוך 5,678,112 נדבקים, ובישראל מתו עד כה 8,242 בני-אדם מתוך 1,368,012 נדבקים - וזאת לאחר 670 ימים שעברו מאז שהתגלה הנגיף בישראל. מקדם-ההדבקה בישראל נותר ברמה של 1.41.
סה"כ נהרגו 195 בני-אדם;
עורך: ד"ר יוחאי סלע מגזין המזרח התיכון
=================
פיגוע התאבדות בקונגו והרוגים רבים בתימן, בניגריה ובבורקינה-פאסו
טרור אסלאמי סיכום יומי - 27 בדצמבר 2021: סה"כ 373 הרוגים במהלך היממה האחרונה
223 הרוגים בתימן: מקורות מקומיים בתימן ומקורות צבאיים רשמיים בקאוליציה-הסעודית מסרו על הריגתם של 223 טרוריסטים מוסלמים שיעים מהארגונים החות'יים בפעילות צבאית יזומה רחבת-היקף שנערכה ברחבי-תימן במהלך היממה אחרונה. גורמים צבאיים רשמיים בסעודיה מסרו שההתקפה הנוכחית באה בתגובה להריגתם של אזרחים סעודים מירי של טילים שנורו בידי הארגונים החות'ים לפני יומיים. גורמים אזרחיים בתימן מסרו על הרס עצום של רכוש פרטי וציבורי שנגרם בעקבות ההפצצות האוויריות המסיביות שנערכו באזורים אחדים ברחבי המדינה.
30 אזרחים נרצחו במיאנמר: מקורות תקשורתיים רבים באסיה מסרו על רציחתם של יותר מ-30 אזרחים - כולל נשים וילדים - בהתקפה קטלנית מאוד שנערכה בידי חיילי המשטר הצבאי של מיאנמר שפעלו ליד הגבול המשותף עם תאילנד. גורמים רשמיים באסיה מסרו שהחיילים שרפו את גופותיהם של הנרצחים. במהלך החודש האחרון נמסר על מקרים דומים שהתבצעו בידי חיילי מיאנמר (בורמה). מאז ההפיכה הצבאית שהתבצעה במיאנמר ב-1 בפברואר 2021 נהרגו אלפי בני-אדם בפעילות קטלנית שנערכה בתוך מיאנמר ולאורך גבולותיה של המדינה.
25 הרוגים באפגניסטן: מקורות אזרחיים באסיה מסרו על הריגתם של יותר מ-25 בני-אדם ביום נוסף של קרבות שהיו בין כל ארגוני הטרור הפועלים ברחבי אפגניסטן. מקורות נוספים מסרו שלמרות שחלה ירידה מספר ההרוגים היומי ברחבי אפגניסטן מפיגועי-טרור, חלה עלייה תלולה במספר ההרוגים האזרחים בשל הרעבה מכווונת, של מניעת טיפול רפואי, של ביזה ואונס חסר-מעצורים המתבצעים בידי כל ארגוני הטרור האסלאמיים הפועלים ברחבי אפגניסטן.
22 טרוריסטים מוסלמים ו-6 חיילים נהרגו בניגריה: מקורות צבאיים רשמיים בניגריה מסרו על הריגתם של 22 טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית", וכן על הריגתם של 6 חיילים ניגרים בפעילות צבאית יוזמה שנערכה נגד הארגון הפועל באזור אגם צ'אד. מקור נוסף בניגריה מסר שכוחות צבאיים אמריקאים כנראה השתתפו בהתקפה הנוכחית.
22 אזרחים נרצחו בבורקינה-פאסו: מקורות צבאיים רשמיים בבורקינה-פאסו מסרו על הריגתם של 22 אזרחים בהתקפה קטלנית מאוד שנערכה על שיירה אזרחית שהתבצעה בידי טרוריסטים מוסלמים שפעלו בצפון-המדינה. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו מאות בני-אדם בהתקפות טרור קטלניות דומות.
15 הרוגים בסוריה: מקורות אזרחיים מקומיים בסוריה מסרו על הריגתם של כ-15 בני-אדם בסדרה של קרבות ובהפצצות אוויריות שנערכו ברחבי המדינה בידי כל הכוחות הלוחמים בסוריה. דוברים נוספים מסרו שמרבית ההרוגים היו אנשי מיליציה פרו-ממשלתית שנפגעו בהפצצה אווירית שנערכה בצפון-סוריה. עוד עשרות רבות של אזרחים נפצעו במהלך היממה האחרונה בקרבות ובפיגועי-ירי שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים.
10 הרוגים בפקיסטן: מקורות מקומיים וצבאיים בפקיסטן מסרו על הריגתם של יותר מ-10 בני-אדם בסדרה של פיגועי-טרור ובקרבות שהיו בין כל ארגוני הטרור האסלאמיים הפועלים לאורך הגבול המשותף בין פקיסטן לאפגניסטן. דוברים צבאיים רשמיים מסרו שבין ההרוגים היה חייל פקיסטני 1 שנפגע בהתקפת טרור קטלנית שנערכה במחוז ווזיריסטן. שאר ההרוגים היו אנשי מיליציות אסלאמיות וטרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים.
6 הרוגים בפיגוע-התאבדות בקונגו: מקורות רשמיים בקונגו מסרו על הריגתם של 6 בני-אדם בפיגוע-התאבדות שהתבצע בידי טרוריסט מוסלמי 1 מארגון "המדינה האסלאמית" שפעל במסעדה מקומית הנמצאת במזרח קונגו ליד הגבול המשותף עם אוגנדה. עוד עשרות אזרחים נפצעו בפיגוע הקטלני. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו במזרח-קונגו מאות אזרחים וחיילים בהתקפות קטלניות של טרוריסטים מוסלמים המזוהים עם ארגון "המדינה האסלאמית". הזהרנו שזה מה שיקרה בקונגו לאורך כל השנה האחרונה.
4 שוטרים נהרגו בסרי-לנקה: מקורות רשמיים בסרי-לנקה מסרו על הריגתם של 4 שוטרים מירי של שוטר אחר במהלך אירועי חג-המולד שנחגג במדינה. גורמים משטרתיים מסרו שהם בודקים לעומק האם הרצח התבצע על רקע דתי-אתני. מאז פיגועי-הטרור הקטלניים של חודש אפריל 2019, שבהם נהרגו כ-300 בני-אדם, שורר מתח עצום בין הנוצרים למוסלמים המתגורים בסרי-לנקה. התקשורת המקומית עסוקה בפיגועים האלה מידי יום.
4 טרוריסטים מוסלמים נהרגו בקשמיר ההודית: מקורות צבאיים רשמיים בהודו מסרו על הריגתם של 4 טרוריסטים מוסלמים בשתי פעולות צבאיות יזומות שנערכה במהלך היממה האחרונה בחבל קשמיר ההודי. מאז תחילת שנת 2021 נהרגו בקשמיר ההודית יותר מ-200 בני-אדם - רבים מהם היו טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים.
3 הרוגים בעיראק: מקורות אזרחיים בעיראק מסרו על הריגתם של 3 בני-אדם בשלושה פיגועי-ירי שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים הפועלים בצפון-עיראק. שוב גורמים ביטחוניים מסרו על פעילות מוגברת של טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית" הפועלים בצפון-עיראק.
2 כורדים נהרגו בצפון-סוריה: מקורות מקומיים בצפון-סוריה מסרו על הריגתם של 2 כורדים בהתקפה של מל"ט טורקי שפעל באזור. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו בצפון-סוריה מאות רבות של כורדים בפעילות צבאית של הצבא הטורקי ושל המיליציות הפרו-טורקיות הרצחניות של ארדואן.
טרוריסט 1 נהרג בפיליפינים: מקורות צבאיים רשמיים בפיליפינים מסרו על הריגתו של טרוריסט 1 מהזרוע הצבאית של המפלגה הקומוניסטית בפעילות צבאית יזומה שנערכה בדרום-המדינה. מקורות צבאיים רשמיים בפיליפינים מסרו כי מאז תחילת שנת 2021 נהרגו עשרות רבות של טרוריסטים ארגונים שונים - רבים מהם היו טרוריסטים מוסלמים מארגונים אסלאמיים הפועלים בדרום-המדינה.
טרור אסלאמי - ישראל: האירועים הקשים שהיו עם הבדואים בנגב במהלך היממה אחרונה מדגימים לכם את גודל הסכנה שיצרנו לעצמנו במו-ידנו בשל רשלנות ממלכתית ורפיון במלחמה נגד הטרור הערבי לסוגיו. במהלך היממה אחרונה התבצעו ברחבי ישראל מאות פיגועי-טרור נגד יהודים. התקפות הטרור האלה כללו פיגועי-דקירה, ירי בנשק קל, השלכת בקבוקי תבערה, השלכת מטעני-חבלה מאולתרים, חטיפת נשק, זריקת אבנים, הצתות רבות, גניבת ציוד חקלאי ותוצרת חקלאית, גניבת מים, חסימת כבישים, פגיעה מכוונת ברכוש ציבורי, שריפת מכוניות של יהודים, וכן הטרדות מילוליות, פיזיות ומיניות רבות נגד יהודים. צריך להפעיל את כל האמצים המיוחדים הקיימים כיום כדי להתמודד עם הלאומנות הקולוניאליסטית הערבית בכל ארץ-ישראל.
קורונה - ישראל - איטליה: במהלך היממה האחרונה מתו באיטליה 81 בני-אדם והתגלו בה 24,882 חולים חדשים. בישראל מתו במהלך היממה אחרונה 1 (אחד) בני-אדם והתגלו 1,389 חולים חדשים. מספר החולים באופן קשה בישראל עלה והגיע ל-91 בני-אדם - מתוכם 39 מונשמים. עד כה מתו באיטליה 136,611 בני-אדם מתוך 5,647,313 נדבקים, ובישראל מתו עד כה 8,242 בני-אדם מתוך 1,364,966 נדבקים - וזאת לאחר 669 ימים שעברו מאז שהתגלה הנגיף בישראל. מקדם-ההדבקה בישראל עלה ל-1.41.
סה"כ נהרגו 373 בני-אדם;
עורך: ד"ר יוחאי סלע מגזין המזרח התיכון
=================
231 מוסדות תקשורתיים נסגרו באפגניסטן מאז חודש אוגוסט 2021
טרור אסלאמי סיכום יומי - 26 בדצמבר 2021: סה"כ 220 הרוגים במהלך היממה האחרונה
100 הרוגים בתימן: מקורות מקומיים וצבאיים בתימן מסרו על הריגתם של כ-100 בני-אדם בסדרה ארוכה מאוד של קרבות ושל הפגזות קשות שנערכו ברחבי תימן במהלך היממה אחרונה. גורמים מקומיים נוספים מסרו שבין ההרוגים היו טרוריסטים מוסלמים שיעים מהארגונים החות'ים, וכן אנשי מיליציות פרו-סעודיות ואזרחים שנפגעו בפעולות צבאיות שנערכו בידי כל הכוחות החמושים הפועלים ברחבי תימן. ארגונים אזרחיים תימן מזהירים שוב מגל חדש של פליטים לאור הקרבות הקשים שהיו ברחבי תימן במהלך השבוע האחרון, וכן נמסר על מצבם הקשה מאוד של מיליוני אזרחים הלכודים בין הכוחות הלוחמים בתימן. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו בתימן עשרות-אלפי אזרחים בשל הרעבה מכוונת וביזה קשה של ציוד רפואי המיועד לאזרחים האומללים.
50 הרוגים באפגניסטן: מקורות מקומיים באסיה מסרו על הריגתם של כ-50 בני-אדם ביום נוסף של עימותים קטלניים שהיו בין כל ארגוני הטרור האסלאמיים הפועלים במרחב הכפרי של אפגניסטן. גורמים נוספים מסרו תיאורים קשים של התנכלויות אכזריות של טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים כלפי האוכלוסייה האזרחית הנאבקת במשבר הכלכלי הקשה ובתנאי החיים העלובים לנוכח החורף הקשה השורר כעת באפגניסטן. ארגונים באסיה מסרו כי מאז שארגון "הטליבאן" תפס את השלטון בחודש אוגוסט 2021, נסגרו 231 מוסדות תקשורתיים מתוך 543 שהיו פעילים עד לאותה עת. עוד נמסר שיותר מ-6,400 עיתונאים ואנשי תקשורת איבדו את מקום עבודתם בשל כך. לצד הפעילות האלימה של ארגון "הטליבאן" נגד מוסדות תקשורתיים הפועלים באפגניסטן, גם המצב הכלכלי הקטסטרופלי השורר כעת באפגנסיטן מקשה מאוד על פעילות תקשורתית סבירה.
20 הרוגים בניגריה: מקורות מקומיים בניגריה מסרו על הריגתם של כ-20 בני-אדם בסדרה ארוכה מאוד של קרבות ושל פיגועי-טרור קטלניים שהיו בצפון-ניגריה במהלך היממה האחרונה. גורמים צבאי רשמי מסר שבין ההרוגים היה מפקד בכיר בארגון "המדינה האסלאמית" שנפגע פעילות צבאית יוזמה שנערכה באזור. מרבית ההרוגים של היממה אחרונה היו אזרחים שנפגעו בהתקפות רצחניות של כל ארגוני הטרור האסלאמיים הפועלים בצפון-ניגריה.
15 הרוגים בפקיסטן: מקורות אזרחיים בפקיסטן מסרו על הריגתם של כ-15 בני-אדם בסדרה של עימותים קטלניים מאוד ובפיגועי-טרור שהתבצעו לאורך הגבול המשותף בין פקיסטן לאפגניסטן. דובר צבאי רשמי מסר שבין ההרוגים היו 2 חיילים שנפגעו בהתקפה של ארגון טרור אסלאמי שפעל במחוז בלוצ'יסטן. שאר ההרוגים היו טרוריסטים מוסלמים ואנשי מיליציות אסלאמיות חמושות שנפגעו בקרבות הדדיים על-רקע השליטה במעברי-הגבול הבלתי-חוקיים באזור הגבול המשותף בין שתי המדינות. על-פי הערכות אחדות, מאז חודש אוגוסט 2021 נהרגו באזור זה בלבד מאות בני-אדם - רבים מהם היו אנשי מיליציות אסלאמיות חמושות הפעולות על בסיס שבטי.
13 כורדים נהרגו בצפון-סוריה: מקורות מדיניים וצבאיים רשמיים בטורקיה מסרו על הריגתם של 13 כורדים מהכוחות הכורדיים החמושים שנפגעו בפעילות צבאית יוזמה שנערכה בידי הצבא הטורקי שפעל בצפון-סוריה. גורמים צבאיים מסרו שהמבצע הצבאי באזור יימשך גם בימים הבאים. במהלך השנה האחרונה נהרגו בצפון-סוריה מאות כורדים בידי הצבא הטורקי ובידי המיליציות הפרו-טורקיות הרצחניות של ארדואן הפועלות באזור כולו.
8 חיילים נהרגו בקונגו: מקורות תקשורתיים בקונגו מסרו על הריגתם של 8 חיילים בהתקפה נוספת של טרוריסטים מוסלמים שפעלו במזרח-המדינה ליד הגבול המשותף עם אוגנדה. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו באזר זה מאות רבות של אזרחים וחיילים בהתקפות דומות - רבים מההרוגים היו נוצרים.
6 הרוגים בניז'ר: מקורות צבאיים רשמיים בניז'ר מסרו על הריגתם של 6 בני-אדם בהתקפה קטלנית נוספת שנערכה בידי טרוריסטים מוסלמים המזוהים עם ארגון "המדינה האסלאמית" שפעלו ליד הגבול המשותף עם בורקינה-פאסו. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו באזור זה מאות רבות של אזרחים וחיילים בהתקפות דומות שנערכו בידי כל ארגוני הטרור האסלאמים הפועלים באזור.
5 הרוגים בסוריה: מקורות אזרחיים בסוריה מסרו על הריגתם של 5 בני-אדם בסדרה של קרבות ושל פיגועי-טרור שהיו ברחבי סוריה במהלך היממה האחרונה. בין ההרוגים היו 2 חיילים סורים שנפגעו בקרבות עם מורדים שפעלו במחוז חאלב. עוד עשרות בני-אדם נפצעו במהלך היממה אחרונה בפעילות קטלנית של כל הארגונים הלוחמים הפועלים ברחבי-סוריה.
2 הרוגים בעיראק: מקורות אזרחיים בעיראק מסרו על הריגתם של 2 בני-אדם בשני חיסולים-ממוקדים שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים שפעלו בצפון-עיראק. מקורות ממשלתיים בעיראק קראו לנוצרים העיראקים לחזור לעיראק - וזאת לאחר שהם נמלטו מהמדינה במהלך השנים האחרונות לנוכח הטבח הקשה שהתבצע במיעוטים המתגוררים בעיראק בידי טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית".
טרוריסט מוסלמי 1 נהרג בקשמיר ההודית: מקורות צבאיים בהודו מסרו על הריגתו של טרוריסט מוסלמי 1 בפעילות צבאית יוזמה שנערכה בחבל קשמיר ההודי. מאז תחילת שנת 2021 נהרגו באזור זה בלבד יותר מ-200 בני-אדם - רבים מהם היו טרוריסטים מוסלמים. מקורות תקשורתיים בהודו מסרו על זעם עצום בקרב המוסלמים המתגוררים בהודו לנוכח קריאתו של מנהיג הינדי לבצע "רצח עם" בכל המוסלמים המתגוררים ברחבי המדינה.
טרור אסלאמי - ישראל: כנופיות הטרור הערביות הפועלות בישראל אפילו מנהלות קרבות בינן לבין עצמן ללא כל חשש מצד הרשויות הממלכתיות בישראל. הקרבות האלה זולגים גם לעבר היישובים היהודיים ברחבי המדינה. במהלך היממה אחרונה התבצעו ברחבי ישראל מאות פיגועי-טרור נגד יהודים. התקפות הטרור האלה כללו פיגועי-דקירה, ירי בנשק קל, השלכת בקבוקי תבערה, השלכת מטעני-חבלה מאולתרים, חטיפת נשק, זריקת אבנים, הצתות רבות, גניבת ציוד חקלאי ותוצרת חקלאית, גניבת מים, חסימת כבישים, פגיעה מכוונת ברכוש ציבורי, שריפת מכוניות של יהודים, וכן הטרדות מילוליות, פיזיות ומיניות רבות נגד יהודים. חוסר-הרצון הממשלתי להכחיד את התופעות האלה לחלוטין מאפיין את הפוליטיקה הישראלית הרשלנית של השנים האחרונות. כנראה זה הרבה יותר עמוק ממה שאנו משערים.
קורונה - ישראל - איטליה: במהלך היממה האחרונה מתו באיטליה 144 בני-אדם והתגלו בה 54,787 חולים חדשים. בישראל מתו במהלך היממה אחרונה 0 (אפס) בני-אדם והתגלו 1,307 חולים חדשים. מספר החולים באופן קשה בישראל עלה והגיע ל-90 בני-אדם - מתוכם 34 מונשמים. עד כה מתו באיטליה 136,530 בני-אדם מתוך 5,622,431 נדבקים, ובישראל מתו עד כה 8,241 בני-אדם מתוך 1,363,577 נדבקים - וזאת לאחר 668 ימים שעברו מאז שהתגלה הנגיף בישראל. מקדם-ההדבקה בישראל עלה ל-1.4.
סה"כ נהרגו 220 בני-אדם;
עורך: ד"ר יוחאי סלע מגזין המזרח התיכון
===================
מאות הרוגים בתימן במהלך היממה אחרונה בקרבות קשים מאוד
טרור אסלאמי סיכום יומי - 25 בדצמבר 2021: סה"כ 394 הרוגים במהלך היממה האחרונה
310 הרוגים בתימן: מקורות תקשורתיים בתימן ומקורות צבאיים רשמיים בקואליציה-הסעודית מסרו על הריגתם של 310 בני-אדם בסדרה של התקפות קשות מאוד שנערכו נגד הארגונים החות'יים ונגד המיליציות החמושות הפרו-איראניות הפועלים במחוז מאריב. גורמים מקומיים מסרו תיאורים קשים מאוד על הרס עצום שנגרם בעקבות ההפצצות האוויריות הרבות שנערכו בידי הקואליציה-הסעודית. גורמים צבאיים רשמיים מסרו שכל ההרוגים של היממה האחרונה היו במחוז מאריב. דוברים רשמיים בתימן מסרו כי במהלך השבוע האחרון נהרגו בתימן כ-1,500 טרוריסטים מוסלמים שיעים מהארגונים החות'ים. עוד נמסר על פגיעה של סירת-נפץ בידי הכוחות-הסעודיים שהופעלה בידי הכוחות החות'יים הפועלים באזור הים-האדום בנמל חודיידה. בסעודיה נמסר על הריגתם של 2 בני-אדם מטיל ששוגר בידי הארגונים החות'יים.
30 הרוגים באפגניסטן: מקורות מקומיים באסיה מסרו על הריגתם של יותר מ-30 בני-אדם בסדרה של פיגועי-טרור ובעימותים מקומיים רבים שהיו ברחבי אפגניסטן במהלך היממה האחרונה. מקורות נוספים מסרו שבין ההרוגים היה טרוריסט מוסלמי מארגון "המדינה האסלאמית" שתיכנןן לבצע פיגוע-התאבדות במוסד ממשלתי בעיר קאבול. גורמים נוספים באפגניסטן מסרו על הריגתם של עשרות רבות של אזרחים בשל הקור העז ובשל מחסור חמור מאוד במזון בסיסי ביותר לימי החורף.
30 הרוגים בניגריה: מקורות מקומיים בניגריה מסרו על הריגתם של יותר מ-30 בני-אדם בסדרה ארוכה מאוד של פיגועי-טרור קטלניים ובהתקפות רצחניות שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים הפועלים בצפון-ניגריה. כל ההרוגים היו אזרחים - רבים מהם היו נוצרים. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו בצפון-ניגריה אלפי אזרחים נוצרים.
10 הרוגים בפקיסטן: מקורות מקומיים בפקיסטן מסרו על הריגתם של יותר מ-10 בני-אדם ביום נוסף של עימותים קטלניים שהיו בין כל ארגוני הטרור האסלאמיים הפועלים לאורך הגבול המשותף בין פקיסטן לאפגניסטן. מקורות נוספים מסרו על סדרה ארוכה מאוד של נסיונות לבצע פיגועי-טרור נגד אזרחים וחיילים שנערכו בידי טרוריסטים מוסלמים המזוהים עם ארגון "הטליבאן הפקיסטני". גם ארגון "המדינה האסלאמית" פעול באינטנסיביות באזור הגבול המשותף בין שתי המדינות.
7 הרוגים בסוריה: מקורות מקומיים בסוריה מסרו על הריגתם של 7 בני-אדם בסדרה של פיגועי-טרור ובחיסולים-ממוקדים שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים שפעלו נגד אזרחים ונגד כוחות-הביטחון של המשטר הסורי. לפחות 3 מההרוגים היו אזרחים - גורמים נוספים מסרו שהאזרחים נהרגו בטעות.
3 טרוריסטים מוסלמים נהרגו בעיראק: מקורות צבאיים בעיראק מסרו על הריגתם של 3 טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית" בפעילות צבאית יוזמה שנערכה באזור העיר כירכוך. עוד נמסר על מעצרם של טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית" שפעלו באזורים נוספים בצפון-עיראק. גורמים ממשלתיים בעיראק מסרו על רציחתם של מאות בני-אדם במהלך השנה האחרונה בפעילות קרימינלית בעיראק לאור המשבר הביטחוני הפוקד אותה. ארגונים יזידים ממשיכים לתאר באופן קשה את מצבם של הפליטים היזידים שנאלצו להימלט מיישוביהם בעקבות הטבח הנורא של שנת 2014 שהתבצע ביד טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית".
2 טרוריסטים מוסלמים נהרגו בצפון-סיני: מקורות צבאיים במצרים מסרו על הריגתם של 2 מפקדים בכירים בארגון "המדינה האסלאמית" בפעילות יזומה שנערכה בשיתוף עם מיליציה מקומית פרו-ממשלתית שנערכה בצפון-סיני. מאז תחילת שנת 2021 נהרגו בצפון-סיני עשרות רבות של טרוריסטים מוסלמים בפעילות צבאית יזומה של הצבא המצרי.
2 כורדים נהרגו בצפון-סוריה: מקורות צבאיים רשמיים בטורקיה מסרו על הריגתם של 2 מאנשי הכוחות-הכורדיים החמושים הפועלים בפעילות צבאית טורקית שנערכה בצפון-סוריה במהלך היממה אחרונה. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו באזור זה בלבד מאות כורדים בידי הצבא הטורקי בידי המיליציות הפרו-טורקיות הרצחניות של ארדואן. המיליציות הפרו-טורקיות של ארדואן מנהלות מסע שיטתי של שוד, ביזה, רצח ואונס של האוכלוסייה הכורדית המתגוררת בצפון-סוריה.
טרור אסלאמי - ישראל: הוויכוחים הפנימיים הקשים בתוך החברה הערבית המתגוררת בישראל על טיב השת"פ עם המוסדות הרשמיים של מדינת-ישראל מעלה את סף האלימות המילולית בחברה הערבית - שמוביל ברוב המקרים לאלימות קשה נגד יהודים כדי להדגיש את הטיעון הלאומני-פשיסטי של האידיאולוגיה הערבית. במהלך היממה אחרונה התבצעו ברחבי ישראל מאות פיגועי-טרור נגד יהודים. התקפות הטרור האלה כללו פיגועי-דקירה, ירי בנשק קל, השלכת בקבוקי תבערה, השלכת מטעני-חבלה מאולתרים, חטיפת נשק, זריקת אבנים, הצתות רבות, גניבת ציוד חקלאי ותוצרת חקלאית, גניבת מים, חסימת כבישים, פגיעה מכוונת ברכוש ציבורי, שריפת מכוניות של יהודים, וכן הטרדות מילוליות, פיזיות ומיניות רבות נגד יהודים. אנחנו נמצאים במסלול בטוח לקראת עימות מלחמתי כולל עם חסידי הקולונאליזם הערבי בארץ-ישראל.
קורונה - ישראל - איטליה: במהלך היממה האחרונה מתו באיטליה 141 בני-אדם והתגלו בה 50,590 חולים חדשים. בישראל מתו במהלך היממה אחרונה 0 (אפס) בני-אדם והתגלו 1,351 חולים חדשים. מספר החולים באופן קשה בישראל עלה והגיע ל-88 בני-אדם - מתוכם 38 מונשמים. עד כה מתו באיטליה 136,386 בני-אדם מתוך 5,567,644 נדבקים, ובישראל מתו עד כה 8,241 בני-אדם מתוך 1,362,270 נדבקים - וזאת לאחר 667 ימים שעברו מאז שהתגלה הנגיף בישראל. מקדם-ההדבקה בישראל עלה ל-1.38.
סה"כ נהרגו 394 בני-אדם;
עורך: ד"ר יוחאי סלע מגזין המזרח התיכון
=================
מאות ג'יהאדיסטים עלולים להשתחרר מבתי-הכלא בגרמניה בשנה הקרובה
טרור אסלאמי סיכום יומי - 24 בדצמבר 2021: סה"כ 386 הרוגים במהלך היממה האחרונה
220 הרוגים בתימן: מקורות מקומיים בתימן וקורות צבאיים בקואליציה-הסעודית מסרו על הריגתם של יותר מ-220 בני-אדם ביום נוסף של קרבות קשים שנערכו במחוזות אחדים ברחבי תימן במהלך היממה אחרונה. גורם צבאי רשמי מסר על הריגתם של כ-200 טרוריסטים מוסלמים שיעים מהארגונים החות'יים בסדרה של הפצצות אוויריות מסיביות שנערכו פעם נוספת במחוז מאריב ובמחוז אל-ג'וף. מאידך, גורמים בארגונים החות'יים הפרו-איראניים מסרו על הריגתם של יותר מ-20 אנשי מיליציה פרו-סעודית בקרבות שהיו במחוז מאריב במהלך היממה אחרונה. ארגונים אזרחיים בתימן מסרו על נזק עצום שנגרם לרכוש פרטי וציבורי לאור התקפות ההדדיות שנערכו בין כל הכוחות הלוחמים בתימן. במהלך השבוע האחרון נהרגו בתימן יותר מ-1,000 בני-אדם בקרבות שהיו במחוזות רבים ברחבי המדינה. במהלך הלילה האחרון נמסר מפי גורמים צבאיים בסעודיה על התקפה רחבת-היקף שנערכה על העיר צנעא נגד הארגונים החות'יים ונגד כל הכוחות הפרו-איראניים הפועלים בעיר.
100 טרוריסטים מוסלמים נהרגו בניגריה: מקורות צבאיים רשמיים בניגריה מסרו על הריגתם של כ-100 טרוריסטים מוסלמים המזוהים עם ארגון "המדינה האסלאמית" בהתקפה אווירית מסיבית שנערכה בצפון-ניגריה ליד אגם צ'אד. דוברים צבאיים מסרו על הריסתם של מתחמי טרור רבים באזור בעקבות ההתקפה האווירית של הצבא הניגרי. גורמים רשמיים נוספים מסרו כי מאז תחילת שנת 2021 נרצחו בצפון-ניגריה אלפי בני-אדם בידי טרוריסטים מוסלמים מארגוים שונים - רבים מהם היו אזרחים נוצרים.
35 הרוגים באפגניסטן: מקורות תקשורתיים באסיה מסרו על הריגתם של יותר מ-35 בני-אדם בסדרה של קרבות ושל פיגועי-טרור שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים מארגונים שונים הפועלים בכל רחבי אפגניסטן. גורמים נוספים מסרו על קרבות עם נפגעים בין טרוריסטים מוסלמים מארגון "הטליבאן" לבין טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית" הפועלים במחוז ננגרהאר. מקורות מקומיים באפגניסטן מסרו על חיסולים נוספים של אזרחים שפעלו במסגרת המשטר הקודם של אפגניסטן עד לחודש אוגוסט 2021. עוד נמסר שאנשי ארגון "הטליבאן" אינם מצליחים להסתגל לחיים אזרחיים ללא אלימות, רצח ואונס, וכי רבים מהם פועלים במסגרת כנופיות קרימינליות מקומיות הפועלות על בסיס שבטי-אתני נגד בני-מיעוטים אחרים המתגוררים באפגניסטן. מאות בני-מיעוטים נרצחו בחודשים האחרונים ללא כל התנגדות פעילה מצד מנהיגי ארגון "הטליבאן" הפועלים מהעיר קאבול. ארה"ב החליטה לסייע לאפגניסטן ולארגון "הטליבאן" לאור המצב הכלכלי הקטסטרופלי הפוקד את המדינה מאז חודש אוגוסט 2021. ארגון "הטליבאן" בירך על ההחלטה האמריקאית.
15 הרוגים בפקיסטן: מקורות אזרחיים בפקיסטן מסרו על הריגתם של כ-15 בני-אדם ביום נוסף של קרבות ושל פיגועי-טרור שהתבצעו בידי כל ארגוני הטרור האסלאמיים הפועלים לאורך הגבול המשותף בין פקיסטן לאפגניסטן. גורמים בפקיסטן מסרו שארגון "המדינה האסלאמית" משתף-פעולה עם ארגון "הטליבאן הפקיסטני", וכי במהלך החודשים האחרונים נרצחו יותר מ-200 בני-אדם בפעולות טרור קטלניות של ארגון "הטליבאן הפקיסטני" שפעל באזור הגבול המשותף בין שתי המדינות.
6 הרוגים בסוריה: מקורות מקומיים בסוריה מסרו על הריגתם של 6 בני-אדם בסדרה של קרבות ושל פיגועי-טרור שהתבצעו ברחבי סוריה במהלך היממה אחרונה. גורמים אזרחיים מסרו שבין ההרוגים היו לפחות 3 אזרחים שנפגעו בהפגזות מירי של חיילים סורים. ארגונים לזכויות-אדם בסוריה מסרו כי במהלך שנת 2021 נהרגו בסוריה 3,746 בני-אדם - כולל 1,505 אזרחים. בין ההרוגים היו 550 ילדים. בשנת 2020 נהרגו בסוריה כ-6,000 בני-אדם ובשנת 2019 נהרגו בסוריה כ-10,000 בני-אדם.
4 חיילים טורקים נהרגו בעיראק: מקורות כורדיים בעיראק מסרו על הריגתם של 4 חיילים טורקים בהתקפה של ארגונים כורדיים חמושים הפועלים בצפון-עיראק נגד הנוכחות של הצבא הטורקי הפועל באזור כולו. גורמים כורדיים נוספים מסרו שהחלה המתקפה הצבאית במסגרת "מתקפת החורף" של כל הכוחות הכורדיים הפועלים באזור נגד הצבא הטורקי. בטורקיה לא נמסר על הריגתם של חיילים טורקים בעיראק. מאז תחילת שנת 2021 נרצחו בצפון-עיראק עשרות רבות של כורדים. עשרות כפרים של כורדים, יזידים ונוצרים הושמדו לאורך הגבול המשותף בין עיראק לטורקיה בידי הצבא הטורקי.
2 הרוגים בקשמיר ההודית: מקורות צבאיים רשמיים בהודו מסרו על הריגתם של אזרח 1 ושל שוטר 1 בשתי התקפות טרור שהתבצעו בידי טרוריסטים מוסלמים שפעלו בחבל קשמיר ההודי. מאז תחילת שנת 2021 נהרגו בחבל קשמיר ההודי יותר מ-200 בני-אדם - רבים מהם היו טרוריסטים מוסלמים.
2 הרוגים בעיראק: מקורות תקשורתיים בעיראק מסרו על הריגתם של 2 מאנשי המיליציות השיעיות הפרו-איראניות בהתקפה של טרוריסטים מוסלמים מארגון "המדינה האסלאמית" הפועלים בצפון-עיראק. ההתקפות הרבות על הארגונים השיעים החמושים בעיראק מגבירה מאוד את האהדה לארגון "המדינה האסלאמית" בכל רחבי עיראק - בעיקר במחוזות הסוניים.
הרוג 1 בבנגלדש: מקורות רשמיים בבנגלדש מסרו על הריגתו של אזרח בנגלדשי 1 מירי של חיילים הודים שפעלו באזור הגבול המשותף בין שתי המדינות. במהלך השנים האחרונות נהרגו באזור זה מאות רבות של אזרחים מירי של חיילים הודים, וזאת למרות מחאות נמרצות מצד ממשלת בנגלדש שהועברו לממשלת הודו לאחר כל מקרה טרגי שכזה. הצבא ההודי אינו מעניין לראות אפילו בנגלדשי אחד מתקרב לגבול ההודי. דובר צבאי בהודו מסר כי במקרה האחרון זו הייתה "הגנה עצמית" של חיילים הודים.
טרוריסט מוסלמי 1 נהרג ביו"ש: מקורות צבאיים בישראל מסרו על הריגתו של טרוריסט מוסלמי 1 ביממה הקודמת בעקבות ירי לעבר חיילי צה"ל שפעלו באזור היישוב פסגות. הטרוריסט המוסלמי שחוסל היה מבוקש בשל פעילותו הטרוריסטית באזור. לא היו נפגעים לכוחותינו במהלך התקרית.
טרור אסלאמי - גרמניה: גורמים ביטחוניים רשמיים בגרמניה וגורמים פוליטיים מקומיים הביעו דאגה עצומה לנוכח הכוונה לשחרר מאות פעילים אסלאמיים רדיקליים במהלך שנת 2022 שהיו כלואים בבתי-כלא בגרמניה. מקורות פוליטיים רשמיים הטיחו ביקורת קשה נגד כל המוסדות הרשמיים במדינה הגרמנית על-כך שאין להם רשימה מעודכנת ומסודרת של כל הג'יהאדיסטים האמורים להשתחרר בקרוב מבתי-הכלא והם עלולים להוות איום חמור מאוד של אזרחי גרמניה - אם לא יתבצע מעקב הדוק של רשויות-הביטחון במדינה. כרגיל בגרמניה, כל מוסד עובד באופן עצמאי ללא פיקוח פדרלי וללא תיאום עם ארגונים ביטחוניים נוספים הפועלים ברחבי גרמניה. במהלך העשור האחרון גרמניה הפכה לגן-עדן לפעילות אסלאמית רדיקלית קיצונית מאוד ולפעילות קרימינלית קשה מאוד שנועדה לממן ארגונים אסלאמיים רדיקליים.
טרור אסלאמי - ישראל: כשאין מדיניות מוסכמת בהובלת הממשלה בנוגע לטרור הערבי המתפשט ברחבי מדינת-ישראל, כל מוסד ממלכתי מנהל מדיניות עצמאית - רופסת ברוב המקרים - בנוגע לפעילותן של מאות כנופיות הטרור הערביות הפועלות ברחבי הארץ. במהלך היממה אחרונה התבצעו ברחבי ישראל מאות פיגועי-טרור נגד יהודים. התקפות הטרור האלה כללו פיגועי-דקירה, ירי בנשק קל, השלכת בקבוקי תבערה, השלכת מטעני-חבלה מאולתרים, חטיפת נשק, זריקת אבנים, הצתות רבות, גניבת ציוד חקלאי ותוצרת חקלאית, גניבת מים, חסימת כבישים, פגיעה מכוונת ברכוש ציבורי, שריפת מכוניות של יהודים, וכן הטרדות מילוליות, פיזיות ומיניות רבות נגד יהודים. אפילו צה"ל פועל במנותק מהאינטרס הלאומי עם הוראות הזויות בנוגע להתנהלות של החיילים בערים המעורבות. מדינה שלמה צריכה להתבייש בכך.
קורונה - ישראל - איטליה: במהלך היממה האחרונה מתו באיטליה 168 בני-אדם והתגלו בה 44,585 חולים חדשים. בישראל מתו במהלך היממה אחרונה 2 בני-אדם והתגלו 1,745 חולים חדשים. מספר החולים באופן קשה בישראל עלה והגיע ל-81 בני-אדם - מתוכם 38 מונשמים. עד כה מתו באיטליה 136,245 בני-אדם מתוך 5,517,054 נדבקים, ובישראל מתו עד כה 8,241 בני-אדם מתוך 1,360,919 נדבקים - וזאת לאחר 666 ימים שעברו מאז שהתגלה הנגיף בישראל. מקדם-ההדבקה בישראל עלה ל-1.34.
סה"כ נהרגו 386 בני-אדם;
עורך: ד"ר יוחאי סלע מגזין המזרח התיכון
סיכום אירועי-טרור עד ל-23 בדצמבר 2021
|
גלריית המגזין
15 באפריל 2026
טרור אסלאמי: 496 בני-אדם נהרגו ביממה האחרונה - כולל כ-4 טרוריסטים מוסלמים בעזה
欢迎 来 到 中东 杂志
世界 各地 的 伊斯兰 恐怖 主义 国际 政治 和 以色列 历史
טרור אסלאמי נגד נשים
לאן נעלמות 20,000 נשים מוסלמים מדי שנה
הטרגדיה הכפולה של הנשים היזידיות בעיראק
את מי מעניינת ילדה יזידית בת 5
סופה הטרגי של העיתונאית הודאן נלאיה
מאמרים על טורקיה
טורקיה - מדוע אי-אפשר לסמוך על מדינה מוסלמית
ארדואן משתעשע בטורקיה על חשבון הפלסטינים
ארדואן עדיין מסוכן למדינת-ישראל
מאמרים על אפריקה
סומליה - סופה הטרגי של העיתונאית הודאן נלאיה
האיום כלפי הנוצרים בבורקינה-פאסו
אפריקה מנסה להילחם בטרור האסלאמי הקטלני
טרור אסלאמי, פליטים ומלחמת-אזרחים בקמרון
אנטומיה של טרור אסלאמי קטלני במוזמביק
אלימות נגד נוצרים בעולם-המוסלמי ובמדינות נוספות
טרור אסלאמי וקטסטרופה אנושית באגם צ'אד
כמה עולה התמיכה הצבאית במאלי המוסלמית
נשים בעולם-הערבי
ד"ר וופא סולטן - ליברלית ממצרים
מאמרים מעניינים דרך מנוע-החיפוש של האתר
פרויקט מחקרי - הצבא הטורקי מגן החילוניות הטורקית
מחמוד דרוויש - משורר ההרס והחורבן
אחמד שוקיירי וכישלונה של לאומיות הפלסטינית
מוחמד חסניין הייכל - העורך המיתולוגי של אל-אהראם
תפקידה של ממשלת הבעת' הסורית במלחמת ששת-הימים
אחמד סעיד - הקריין המיתולוגי של "סאות אל-ערב"
Israel 2026 - 10 Million People GDP Per Capita 2026 - 60,000 Dollar
אתרי תוכן ותרבות
2026-2006
欢迎 来 到 中东 杂志
עורך: ד"ר יוחאי סלע
sellayohai@gmail.com
|